NAJNOVIJE
Top
Image Alt
  /  Autori

Nataša Petrović – istoričarka umetnosti, opredeljena za teme iz oblasti urbanizma, arhitektonskog razvoja Beograda, saradnica na više projekata konzervacije istorijsko-graditeljskog nasleđa. Od 2009. živi na drugom kontinentu ali je srcem i mislima svakodnevno u Beogradu

Dejan Petrović – urbanista po profesiji, radi već dugo kao konzervator umetničkih dela iz epohe 19. veka u EU. U slobodno vreme izučava istorijski razvoj fortifikacija, sa osvrtom na otomanske i austrijske utvrde na Balkanu. 

Nikola Mitrović – zaljubljenik u istoriju tehnike i svega što se nekada kretalo na točkovima, bilo po kaldrmi, šinama ili asfaltu. Mašinski inženjer po struci, aktivan u razvoju motornog saobraćaja.

Mateja Maksimović – bavi se informacionim tehnologijama, hobi mu je istorija sporta u Srbiji. U slobodno vreme sa grupom prijatelja fotogrsfiše i beleži sve poznate i nepoznate priče o važnim tačkama Beograda. U planu mu je da napravi “Enciklopediju beogradskih kuća kojih više nema”.kako bi od zaborava sačuvao zdanja koja je u međuvremenu odneo neminovni razvoj grada.

Una Lukić – beznadežno zaljubljena u filmove, kameru i panoramske fotografije Beograda, Diplomac jednog od tehničkih fakulteta, u pisanje je ušla slučajno ali namerava da u njemu ostane trajno. Voli tajanstvene ličnosti iz daleke prošlosti i veruje da je Korto Malteze dolazio u Beograd istim vozom kojim je tog dana stigao i Nikola Tesla.  

Momir Grujić – filatelista, pasionirani tragač za starim fotografijama i antikvarnim muzičkim instrumentima. U pretraživanju tavana, podruma i šupa starih beogradskih kuća & porodica nabasao na više zanimljivih otkrića i iznenađujućih tajni.